Hotel Outdoor Cultuur

 

Onze eerste en daarmee oudste bestemming, een ware klassieker in ons zo geliefde stadje Castellane en de Gorges du Verdon, Zuid-Frankrijk. Castellane is een eeuwenoud dorpje aan de route Napoleon met een authentieke uitstraling en op het dorpsplein ons traditioneel franse hotel, waar de tijd soms wel lijkt stil te staan. Volop mogelijkheden, sfeer en beleving. Natuurlijk mag de intensieve maar onvergetelijke hike door de kloof niet ontbreken. Franser dan dit kunnen wij het niet maken, wel makkelijker.

WELKOM en LET'S GO ?

Castellane, Frankrijk

Hotel du Levant

45-80 personen

6-daagse busreis

Hotel Outdoor Cultuur

vanaf € 380,00

TRAVELVIBES

Reiscode

FRCAS-0101

Budget

vanaf € 380,00

 

De beleving

In het Zuiden van Frankrijk, op 2 uur ten noorden van de Cote d'Azur ligt het adembenemende gebied van de Gorges du Verdon. De Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon is een kloof op de grens van de departementen Var en Alpes Hautes Provence. Het is de grootste kloof in Europa, uitgesleten door de rivier de Verdon over een lengte van 25 km. De kloof bevindt zich in het regionaal natuurpark Verdon, 80.000 hectare groot. Het gebied leent zich uitstekend voor het ondernemen van sportieve activiteiten als canyoningen en klettersteigen, maar biedt ook veel culturele mogelijkheden als een stadsbezoek aan Nice, Cannes of Grasse.

Inclusief/Exclusief

Inclusief:

 • Busreis van Nederland-Frankrijk vs.

 • Alle transfers ter plaatse(horende bij het programma)

 • Activiteiten in het programma

 • Begeleiding, gidsen, tripleader

 • Gebruik outdoor en sportmaterialen 

 • Verblijf en accommodatie: hotel Levant/Ma Petite Auberge

 • Alle maaltijden zoals vermeld in de offerte

 • BTW, toeristenbelasting

 • Toegangsgelden

 • BA-verzekering(aansprakelijkheid)

Exclusief:

 • Reisverzekering met buitensportdekking(vanaf 2,50 pppd)

 • Priveconsumpties ter plaatse

 • Optionele activiteiten (tegen meerprijs)

 • Dag verlenging of verkorting(hercalcullatie)

 

Highlights

 • Authentieke Franse bestemming

 • Bergen, kloven en highropeparcours 

 • Centraal gelegen in de machtige Gorges du Verdon

 • Castellane met zijn pittoreske uitstraling, marktjes en terrasjes

 • Actief programma met canyoning, highrope en klettersteigen 

 • Optioneel Culturele uitstapjes naar Nice, Monaco of Grasse

Accommodatie & Verblijf

Hotel du Levant

Middenin het centrum van Castellane ligt Hotel Levant**, een prachtig karakteristiek frans hotel met 26 kamers. Schuin daartegenover ligt Le Petit Auberge, een onderdeel van het Hotel Levant.  Beide zijn van dezelfde Franse eigenaar. Op basis van beschikbaarheid en ruimte zullen we een accodatie kiezen. 

De 26 meerpersoons kamers in het hotel bieden bijna allemaal een prachtig uitzicht over de rots van Castellane.  De kamers zijn uitgerust met douche, toilet, telefoon. Het hotel heeft tevens de beschikking over een internet verbinding.

Het hotel heeft een groot(deels overdekt) buitenterras voor een biertje of een kopje koffie. In het restaurantgedeelte worden de maaltijden geserveerd. De vriendelijke bediening en het authentieke karakter zijn de perfecte uitvalsbasis voor mooie avonturen.

Ma Petit Auberge

Deze kleinschalige herberg ligt ook aan het centrale dorpsplein, schuin tegenover Levant. De herberg biedt plaats aan ca. 30 personen in nette kamers met eigen sanitair. Veel kamers hebben direct uitkijk over het plein en op de grote rots van Castellane. Er is een restaurant, WIFI in de publieke ruimtes en een terrastuin aan de achterzijde aan de rivier de Verdon.

2010 - present

2010 - present

Optionele Activiteiten

 • Cultureel stadsbezoek (Nice of Monaco)

 • Rondleiding met gids (Nice)

 • Nieuw: Via Souterrata: uniek in de wereld, een Via Ferratta klimroute onder de grond. Een combinatie met speleologie. Wauw.

 • Maxi Highrope in Caille: Een zeer groot uitgebreid en spectaculair highrope parcours op 30 minuten van Castellane met lange tokkelbanen en zeer, zeer veel onderdelen.

 • Rafting: Een decouverte rafttocht over de Verdon. In een 6-8 persoons raft, met gids trotseren we de stroomversnellingen. (enkel mogelijk bij damwaterrelease)

Reisprogramma & Activiteiten

Dag 1: Busreis van Nederland naar Castellane (nachtrit)

Dag 2: aankomst in Castellane (ochtend)

Welkomstlunch, inrichten hotel, uitleg programma

Dag 2-5: de volgende activiteiten zijn inclusief:

Highropecourse: het parcours aventure ligt vlak buiten Castellane, op loopafstand langs de Verdon. Een attractief, avontuurlijk en uitdagend highrope met meer dan 50 challenges, eindigend met twee grote tokkelbanen over de Verdon op 125 meter hoogte!

Canyoningen: de Canyon Jabron of Robion liggen beiden vlakbij ons dorp en bieden alles wat je van Canyoning mag verwachten. Een fantastische ontdekking van deze sport door de eeuwenoude kloven met glijbanen, sprongen, zwemmen, klimmen en lopen. Helmpje op, wetsuit en gordel aan en gaan.

Fotohike Le Roc: ons dorp wordt gekenmerkt door een 250 meter hoge rots die uitsteekt boven de huizen. Le Roc.  Een bezoek aan het kerkje bovenop mag dan ook niet ontbreken. Tijdens de fotohike interactief de rots exploreren. 

Klettersteigen: Op 45 minuten rijden vanaf ons hotel bevindt zich een magnifieke klettersteig, een ijzeren route over hoge en steile rotswanden. Met onze gordel en helm en zekerlijnen trotseren wij de klimroute tijdens een volle dagtrip. Voor velen een hoogtepunt.

Sentier Martel: de Gorges du Verdon en het beroemde Martelpad zijn een must-see. Een adembenemende en intensieve berghike van 6-8 uur langs de Verdon, de 400 meter hoge rotswanden en de oude tunnels richting het einde Couloir Samson. Adembenemend.

Teamgames: een traditie tijdens bijna al onze reizen, maar zeker in de Verdon zijn onze teamgames, aan de rand van de rivier de Verdon. Doe- & denkopdrachten voor ieder team, punten verdienen, samenwerken en zo proberen als eerste te eindigen.

Dag 5: opruimen en inpakken

nachtrit Castellane naar Nederland

Dag 6: Aankomst in Nederland

 
 

Bijzonderheden

Half Pension verzorging:

Uw groep verblijft in in deze accommodatie op basis van half pension. De verzorging van het ontbijt en het diner vindt plaats in het restaurant van het hotel en/of de Auberge. De verzorging van de lunch is in handen van onze crew en zal vaak plaatsvinden op de lokatie van de activiteiten. Wij zoeken vaak een mooie plek waar wij onze lunchtafel uitzetten en waar de groep een stokbroodje kan smeren en wat te drinken kan pakken. Eventueel, afhankelijk van de duur van de activiteit, moet de groep in de ochtend een lunchpakket maken en meenemen.

Reisgegevens

Busreis & tranfers

De comfortabele bus brengt u tijdens een nachtrit van Nederland naar Frankrijk. Zou komt de groep in de ochtend aan in Castellane, waardoor we de eerste dag al kunnen beginnen met het actieve programma. De bus blijft ter plaatse, voor de nodige transfers voor het programma. Wij proberen de transfertijd zoveel mogelijk te beperken. Door de centrale ligging zijn de rijtijden ter plaatse kort.

Vliegtuig

Deze reis is ook uit te voeren per vliegtuig. U vliegt in 2 uur van Amsterdam/Eindhoven naar Nice, waar de shuttlebus u ophaalt en in 2 uur naar Castellane brengt. Zo kunt u al binnen 6 uur op lokatie zijn.

 

Uitgebreide offerte ontvangen ?

Volg ons ook

op social media:

 • Facebook
 • Instagram

© 2017 by TVT Outdoor Reisgroep. De Travel & Eventcompany sinds 2005. 

Onderdeel van: