Camping Outdoor Cultuur

 

U wilt naar Frankrijk afreizen, het franse leven proeven maar u heeft maar een beperkt budget of beperkt in de tijd ? Dan is de Jura Outdoor Experience ideaal. Op slechts 700 km van Nederland bent u in korte tijd op de bestemming, maar wel in het fantastisch glooiende berglandschap van de bekende Franse Jura. Vanuit uw basecamp op onze natuurlijk gelegen camping geniet u van diverse outdooractiviteiten. Door de beperkte reistijd is deze reis ook voor korte tijd ideaal, bijvoorbeeld een 5-daagse reis.

WELKOM en LET'S GO ?

Ounans, Frankrijk

Camping La Plage Blanche

45-120 personen

6-daagse reis

Camping Outdoor Cultuur

vanaf € 365,00

TRAVELVIBES

Reiscode

FRJUR-0101

Budget

vanaf € 365,00

 

De beleving

Het departement Jura is door de toeristen nog vrij onontdekt en volgens ons onterecht. Het is dichtbij Nederland en biedt alle mogelijkheden voor een avontuurlijk verblijf. De eigenlijke Jura verheft zicht als een bergmassief tussen Frankrijk en Zwitserland en gaat dan over in de Zwitserse Jura. Hoewel het klimaat niet bepaald mild is (de hoogste toppen liggen boven de 1600m), is het volgend spottende gezegde over het klimaat beslist overdreven: 'Acht maanden sneeuw, twee maanden wind, maar de rest van het jaar is schitterend. Er zijn prachtige rivierdalen, talrijke meren en uitgestrekte bossen, die met hun 500.000 hectare 40% van het Jura-gebied beslaan. Tot de belangrijkste centra voor het toerisme behoort Doubs. Wij strijken neer op camping La Plage Blanche, in Ounans, gelegen langs de rivier La Loue

Inclusief/Exclusief

Inclusief:

 • Busreis van Nederland-Frankrijk vs.

 • Alle transfers ter plaatse(horende bij het programma)

 • Activiteiten in het programma

 • Begeleiding, gidsen, tripleader

 • Basecamp met groepstenten en keukentent

 • Gebruik outdoor en sportmaterialen 

 • Verblijf en accommodatie: Camping Plage Blanche

 • Alle maaltijden zoals vermeld in de offerte

 • BTW, toeristenbelasting

 • Toegangsgelden

 • BA-verzekering(aansprakelijkheid)

Exclusief:

 • Reisverzekering met buitensportdekking(vanaf 2,50 pppd)

 • Priveconsumpties ter plaatse

 • Optionele activiteiten (tegen meerprijs)

 • Dag verlenging of verkorting(op basis van hercalcullatie)

 

Highlights

 • All-in outdoorreis inclusief vervoer, verzorging, accommodatie en programma

 • Mooie avontuurlijke kampeerbestemming

 • Volledig basecamp met keukentent en groepstenten

 • Franse sferen op een natuurlijk gelegen bestemming

 • Actief en laagdrempelig programma

 • Cultuurprogramma 

Accommodatie & Verblijf

Camping La Plage Blanche

Tijdens ons kampeeravontuur slaan we ons basiskamp op op camping La Plage Blanche, aan de rivier La Loue.  De Camping de la Plage Blanche ligt in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving van 17 hectare aan de rivier La Loue, aan de voet van het Juramassief. Op 20 km van Dole, een van de mooiste steden van de Franche-Comté, heet camping de la Plage Blanche kampeerders en liefhebbers van ruimte welkom op een van de 218 staplaatsen. De camping heeft een drie sterren status met onder andere een zwembad, restaurant, barretje, broodservice. Het dichtstbijzijnde dorpje is Ounans. 

Uw Basecamp

Wij proberen u en uw groep tot in de puntjes te verzorgen tijdens uw verblijf bij ons. Bij aankomst zorgen wij dat het kamp klaar is om te betrekken. De groep verblijft in groepstenten van 4-8 personen (type: tipi of family) wat voldoende ruimte biedt voor slaapplaatsen en bagage. De docenten en begeleiding krijgen aparte docententent met veldbedden. iedere tent is voorzien van verlichting en electra. Het basecamp heeft centraal een keuken- en verblijfstent met tafels en banken en een volledige keukeninrichting. Kortom alle benodigheden voor het bereiden van de maaltijden. Uiteraard is de tent voorzien van verlichting en electra en onze oplaadbox ontbreekt niet voor het opladen van mobieltjes en camera's.

2010 - present

2010 - present

Optionele Activiteiten

 • Mountainbiken

 • Off Road steppen (kickbiken) 

 • Cultureel stadsbezoek (bijvoorbeeld Metz op de heen of terugweg)

 • Bezoek aan een culturele bestemming

Reisprogramma & Activiteiten

Dag 1: vertrek vanuit Nederland naar Frankrijk(nachtrit)

Dag 2: aankomst in Ounans, welkomstlunch en inrichten basecamp

Dag 2-5: de volgende activiteiten zitten in het programma:

Canyoningen: Met een wetsuit dalen we de canyon af die is ontstaan door het water dat de kloven heeft uitgesleten. We banen ons al springend, glijdend en zwemmend een weg door de canyon met als klap op de vuurpijl een heuse abseil door een waterval en mooie sprongetjes. Goed voor een nat pak en erg veel plezier.

Kanotocht: in onze 2-3 persoons sit on top kano's zullen we de rivier de Loue afvaren met her en der wat stroomversnellingen. Dus zwemvest aan, zoek een goede partner en go for it !

ViaFerratta: we volgen de klimroute over de rotsen. Bewapend met een helm en klimgordel zekeren we ons aan de kabel en genieten we van de prachtige uitzichten en hopelijk een heerlijk zonnetje. Spannend, uitdagend, hoog en goed voor de nodige adrenaline.

Hiking: allerlei orientatiemiddelen wijzen je de juiste weg door de natuur, de dalen, langs riviertjes en over de bergtoppen. Laat je verrassen.

Vlotbouwen en varen: op de camping bouw je samen met je team een vlot van palen en tonnen. Onder toeziend oog van de ervaren instructeur probeer je een stevig vlot te bouwen waarmee we uiteindelijk de rivier zullen afvaren.

Klimmen & abseilen: op een echte rotswand leren we je de basistechnieken die nodig zijn voor het beoefenen van het sportklimmen. Niet alleen de juiste veilige zekertechnieken maar ook de nodige klimtechniek komt aan bod. Best wel moeilijk, maar geeft wel een enorme kick als je de top van de verschillende klimroutes hebt bereikt. Tot slot mag je genieten van een supermooie abseil. Als beloning na de klim.

Teambuildinggames & boogschieten: ons klassieke combi programma met twee activiteiten op lokatie. Eerst een workshop boogschieten en aansluitend een teamwork wedstrijd tussen de teams. Doe- en denkopdrachten, samenwerking, teamwork staat centraal. Welk team gaat winnen ?

Dag 5: inpakken en inladen.

Vertrek naar Nederland

Dag 6: aankomst in Nederland

 
 

Bijzonderheden

De Jura is een echte budgetreis en al boekbaar vanaf 365 euro pp, inclusief alle activiteiten, verblijf, accommodatie en verzorging. Bovendien zit u in Frankrijk en niet in de overvolle Ardennen of Nederland. Bovendien altijd met een Nederlandse tripleader en instructeurs. De activiteiten hebben soms een korte transfertijd, maar wordt gecompenseerd door het avontuurlijke karakter van het programma en biedt de mogelijkheid om iedere dag mooie uitstapjes te maken en daadwerkelijk wat te zien van de omgeving.

Reisgegevens

Busreis & tranfers

De comfortabele bus brengt u tijdens een nachtrit van Nederland naar Frankrijk. Zou komt de groep in de ochtend aan in de Jura, waardoor we de eerste dag al kunnen beginnen met het actieve programma. De bus blijft ter plaatse, voor de nodige transfers voor het programma. Wij proberen de transfertijd zoveel mogelijk te beperken. Door de centrale ligging zijn de rijtijden ter plaatse kort. De afstand vanaf Utrecht naar de Jura(Doubs) bedraagt slechts 700 km.

 

Uitgebreide offerte ontvangen ?

Volg ons ook

op social media:

 • Facebook
 • Instagram

© 2017 by TVT Outdoor Reisgroep. De Travel & Eventcompany sinds 2005. 

Onderdeel van: