Praag Cultuur Outdoor

 

Aan de rand van Praag, op 30 minuten rijden vanaf het centrum, ligt het kleine gehucht Mechenice.  In een prachtige omgeving in de bosrijke vallei van Bojov en omgeven door natuurgebieden. De lokatie is knus, goed verzorgd met iedere dag een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet.  De accomodatie is geografisch perfect gelegen voor uitstapjes en activiteiten op maximaal 45 minuten rijden. Wat te denken van een workshop parapenten, 2-persoons kanorafting, klimmen en abseilen, hiking en natuurlijk mag een cultureelbezoek aan de stad Praag niet ontbreken.

WELKOM en LET'S GO ?

Tsjechië, Mechenice

Indoor accommodatie

vanaf 45-75 personen

6-daagse reis

Praag Cultuur Outdoor

vanaf € 449,00 pp

TRAVELVIBES

Reiscode

TSMEC-01

Budget

vanaf € 449,00 pp

 

De beleving

Mechenice en Praag in een mooi reisprogramma zijn ideaal voor groepen die op zoek zijn naar cultuur in combinatie met actief. De accommodatie (Mechenice) is perfect gelegen aan de rand van Praag in een natuurlijke omgeving. Het zorgt voor rust en ruimte en is prima gelegen ten opzichte van de activiteiten lokaties. Maximaal 30-1 uur transfer, maar enkele activiteiten zijn vanaf de accommodatie (zoals het mountainbiken, boogschieten, teamspelen). De eerste dagen besteden we aan het sportieve programma, de laatste twee dagen verplaatsen we naar Praag (Hostel A+) voor een mooie afsluiter. Vrije tijd, een gidsentour en eventueel uit te breiden met een museumbezoek of schoolopdrachten voor CKV.

Inclusief/Exclusief

Inclusief:

 • Vervoer van en naar Nederland

 • Tranfers ter plaatse indien nodig

 • Lokatie, warme douches & overnachtingen in studio's

 • Verzorging op basis van vol-pension (uitgezonderd prive/bardrankjes)

 • Maaltijden: lunch dag 2 tot diner dag 5

 • De genoemde activiteiten, materialen en entreegelden

 • Instructeurs & Reisleiding TVT & Lokale partners

 • geldende BTW/TVA-tarieven.

Exclusief:

 • Reisverzekering met buitensportdekking (bij te boeken)

 • Bar/prive drankjes & consumpties

 • Optionele activiteiten

 • Hout kampvuur(ter plaatse te koop)

 • Ontbijt dag 6

 

Highlights

 • mooi, persoonlijke, prima gelegen binnenaccommodatie 

 • Basic maar prima verzorging

 • Combinatieprogramma cultuur en actief

 • Klimmen in Cernolice

 • Nederlandstalige reisleiding

 • 2-daags verblijf in Praag met stadstour en privegids

Accommodatie & Verblijf

Camp Mechenice is basic maar zeker voorzien van alle gemakken. Er wordt overnacht in kleine studio's (3-5 persoons) met ieder zijn eigen  sanitair.  Uiteraard slapen de docenten apart. Het terrein is afgesloten en heeft een eigen overdekte kampvuurplaats, sportvelden, zwembad(alleen in zomermaanden) en pingpongtafels. Mechenice is een knusse groepsaccomodatie met een prima verzorging. Bovendien garanderen wij gezellige avonduren bij het kampvuur.
U mag de volgende faciliteiten verwachten: een receptie, barretje, ontbijtruimte & dinerruimte, pingpongtafels, zwembad, sportvelden, kampvuurplaats.

2010 - present

2010 - present

Optionele Activiteiten

Optioneel heeft u voor Tsjechië de meest uiteenlopende opties.

Enkele opties:

 • Boottocht in Praag

 • Bezoek aan concentratiekamp 

 • Museumbezoek in Praag

 • Sportieve activiteiten extra

Reisprogramma & Activiteiten

Dag 1: vertrek vanuit Nederland(middag)
nachtrit Nederland naar Tsjechie 

 

Dag 2:
Aankomst in Tsjechie (ochtend)
ontvangst, kennismaking begeleiding

Inrichten studio's, Warme lunch in het restaurant

 

Dag 2-5 de volgende programma's zijn inclusief:

 

Kanovaren 
Op 30-60 minuten rijden vanaf de accomodatie bevindt zich de startlokatie voor het kanoraften. U krijgt een neopreen wetsuit, schoentjes en uiteraard een 2-persoons boot met peddels. We varen (afhankelijk van de omstandigheden) op de Berounka of de Sázava rivers. Beiden schitterende rivieren in een fantastische natuur. De tocht duurt 2,5 - 3,5 uur.

Klimmen en Abseilen
Op ongeveer 45 minuten rijden liggen de prachtige klimrotsen van Cernolice, nabij het Karlsteingebergte. In kleinere groepjes kunnen hier diverse klimroutes bedwongen worden van meerdere gradaties. Bovendien hangen we twee grote abseils uit van 35-40 meter hoog. Duur: ongeveer 4 – 6 uur

Parapenten
Uiteraard is het onmogelijk om met grotere groepen volledig te gaan parapenten. Dat zou een 1 op 1 begeleiding inhouden, wat veel te kostbaar is. Op de dag zelf wordt een geschikte heuvel uitgezocht in de directe omgeving(afhankelijk van de weersomstandigheden) Daar leren jullie de basisbeginselen van het parapenten. Zoals het voorbereiden, de materialen, de theorie, de start en de basistechnieken van het vliegen. In kleine groepjes wordt geprobeerd een minivlucht(van maximaal enkele tientallen meters) te maken (oftewel het starten en landen)  Duur: een halve dag

Boogschieten, fotohike en teambuildingsspelen
Deze kortere activiteiten vinden plaats op en rond het Camp Mechenice, al dan niet in de avonduren.

Stadstour Praag met gids & uit eten!
Op een half uur rijden vanaf Mechenice zitten we hartje Praag, waar wij onze Nederlands- of Engelstalige gids ontmoeten. In groepjes van 15 personen ontdekken we de hightlights van Praag zoals het paleis, de oude stad, de Karlsbrug en de bijzondere klok op het plein in Praag. Na 2,5-3 uur eindigt de gidsentour en is er uiteraard nog vrije tijd om Praag te ontdekken. We eindigen de dag met een gezamenlijke diner in een pizza-restaurant in het centrum van Praag, alvorens terug te keren naar Mechenice. Want pizza, dat lust iedereen...toch?

Dag 5
Na het dagprogramma volgt het opruimen van de accomodatie, het inladen van de bagage en de uitreiking van de outdoorcertificaten als afsluiting van een mooie en inspirerende outdoorweek in Tjechie. Iedereen krijgt van ons uiteraard een ontbijtpakket mee voor het ontbijt gedurende de reis terug naar Nederland
vertrek naar NL rond 19h00

Dag 6:
Aankomst in Nederland

 
 

Bijzonderheden

Verzorging: de maaltijden en lunchpakketten worden verzorgt door de accommodatie en de Tsjechische keukenstaff. De maaltijden zijn basic maar van goede kwaliteit. Indien aanwezig op de accommodatie wordt er daar een (warme) lunch genuttigd. Indien wij weg zijn van de accommodatie worden er lunchpakketten voor ons klaargemaakt.

De laatste (volledige) dag verplaatsen we naar Praag in het hostel A+ en zullen we de laatste avond uit eten gaan (pizza). Op de vertrekdag is er vanaf het ontbijt geen eten meer voorzien en dient de groep voor eigen eten te zorgen.

Reisgegevens

Per touringcar

De reis wordt uitgevoerd per touringcar, type touristclass en voorzien van buskeurmerk. De bus en chauffeur blijft gedurende het gehele verblijf bij de groep en zal ter plaatse de nodige transfers verzorgen, zoals naar de activiteitenlocaties en naar Praag.

 

Uitgebreide offerte ontvangen ?

Volg ons ook

op social media:

 • Facebook
 • Instagram

© 2017 by TVT Outdoor Reisgroep. De Travel & Eventcompany sinds 2005. 

Onderdeel van: