6-daagse Gorges du Verdon 

Hotelreis voor scholen

Binnen slapen, maar buiten spelen!

Gorges du Verdon

In het Zuiden van Frankrijk, op 2 uur ten noorden van de Cote d'Azur ligt het adembenemende gebied van de Gorges du Verdon. Castellane is het meest pittoreske franse dorpje met vollop franse uitstraling en tevens onze allereerste reisbestemming, sinds 2005!

 

De Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon is een kloof op de grens van de departementen Var en Alpes Hautes Provence. Het is de grootste kloof in Europa, uitgesleten door de rivier de Verdon over een lengte van 25 km. De kloof bevindt zich in het regionaal natuurpark Verdon, 80.000 hectare groot. Het gebied leent zich uitstekend voor het ondernemen van sportieve activiteiten als canyoningen en klettersteigen, maar biedt ook veel culturele mogelijkheden als een stadsbezoek aan Nice, Cannes of Grasse.

Hotel Levant/Petite Auberge

Castellane

Hotel Levant

Middenin het centrum van Castellane ligt Hotel Levant, een prachtig authentiek Frans hotel met 26 kamers. Schuin daartegenover ligt Le Petit Auberge, een onderdeel van het Hotel Levant.  Beide zijn van dezelfde Franse eigenaar. Op basis van beschikbaarheid en ruimte zullen we een accodatie kiezen. 

De 26 meerpersoons kamers in het hotel bieden bijna allemaal een prachtig uitzicht over de rots van Castellane.  De kamers zijn uitgerust met douche, toilet, telefoon. Het hotel heeft tevens de beschikking over een internet verbinding.

Het hotel heeft een groot(deels overdekt) buitenterras voor een biertje of een kopje koffie. In het restaurantgedeelte worden de maaltijden geserveerd. De vriendelijke bediening en het authentieke karakter zijn de perfecte uitvalsbasis voor mooie avonturen.

Ma Petit Auberge

Deze kleinschalige herberg ligt op een fantastische lokatie aan het  centrale plein, schuin tegenover Levant. De herberg biedt plaats aan +/- 30 personen in nette kamers met eigen sanitair. Veel kamers hebben direct uitkijk over het plein en op de grote rots van Castellane. Er is een restaurant, WIFI in de publieke ruimtes en een terrastuin aan de achterzijde aan de rivier de Verdon

BESTEMMING

LOKATIE

All-in verzorging, vol pension

Uw groep verblijft in beide accomodaties op basis van half pension. De verzorging van het ontbijt en het diner vindt plaats in het restaurant van het hotel of de Auberge. De verzorging van de lunch is in handen van de crew en zal vaak plaatsvinden op de lokatie van de activiteiten. Wij zoeken vaak een mooie plek waar wij onze lunchtafel uitzetten en waar de groep een stokbroodje kan smeren en wat te drinken kan pakken. Eventueel, afhankelijk van de duur van de activiteit, moet de groep een lunchpakket maken en meenemen.

VERZORGING

BEELDEN

PROGRAMMA

Voorbeeldprogramma Castellane

Dag 1: vertrek vanuit NL, nachtrit touringcar​

Dag 2: Aankomst in Castellane, welkom en introductie met koffie/thee door de Terraventuras Crew. Start programma.

Aansluitend een introductiewandeling door Castellane, door het centrum en langs de Verdon naar het bomenparcours Adventure Forrest.

Activiteiten in het programma(dag 2 t/m dag 5)

Highropeparcours (bomenparcours +/- 2,5 uur) een afwisselend en avontuurlijk bomenparcours aan de rand
van Castellane op 30 minuten lopen van het hotel. Het parcours kent meer dan 50 uitdagende onderdelen en
eindigt met twee grote tyrolienes(tokkelbanen) over de Verdonrivier op een hoogte van 100 meter! U kunt het highropeparcours vervangen door raften(indien mogelijk) Meerprijs bedraagt € 19,00 pp

Canyoning: wij kiezen voor een korte canyon(lengte) omdat in de rivieren en de canyons het water wat kouder kan zijn. Deze canyon heeft alle mogelijk denkbare opties: diverse hoge sprongen, twee glijbanen, stukjes zwemmen, klimmen en klauteren. Eventueel met een abseil: afhankelijk van de tijd, buiten- & watertemperatuur. Goed voor een nat pak en een hoop lol!
Oriëntatie-fototocht: geheel zelfstandig zullen de leerlingen in kleine groepjes een oriëntatiewandeling maken naar het kerkje boven Castellane met prachtig uitzicht over de valleien. Duur: ongeveer 2 uur.

Klettersteigen: of via ferrata onze klettersteigroute is een spectaculaire klimroute over drie gigantische rotspunten in de Var-vallei op 45 rijden van Castellane. We overbruggen een hoogte van 250 meter, alwaar we enkele kabelbruggen moeten trotseren. Als klap op de vuurpijl eindigt de klettersteigroute met een kabel-tyrolliëne van meer dan honderd meter lang!

Klooftocht Hike: wij zeggen altijd; ” je bent niet in de Verdon geweest als je de kloof niet hebt gezien”! Grote, massieve rotspartijen, 300 meter hoge rotswanden en natuurlijk het wereldberoemde wandelpad “Sentier du Martel”, vernoemd naar de ontdekker Martel. Dit pad voert dwars door de kloof, geen uitweg anders dan de uitgang, een wandeling van 5-7 uur langs verschillende strandjes met aan het einde een opeenvolging van lange tunnels. Het uiteinde is “Couloir Samson”, een gigantisch gat waar de rivier de Verdon in verdwijnt. Wij lopen de route in kleinere groepjes(15-16 personen). Als afsluiter van een geslaagde week een lekkere BBQ en kampvuur,
mits toegestaan door de beheerder/brandweer. Wanneer u geen lange hike wilt, kunnen wij een alternatief bezoek brengen aan de Kloof en het uitzichtpunt Point Sublime.

Aan alle mooie en spannende avonturen komt een eind en uw groep vertrekt uit Castellane. Uitgezwaaid door de CREW van Terraventuras met  uiteraard onze traditionele TVT-wave! Vertrektijd afhankelijk van het reisschema

​OPTIONEEL

Deze bestemming kent zeer veelzijde mogelijkheden, een selectie:

Cultuurdag naar Nice meerprijs per persoon € 27,50 inclusief transferbus

Raften Decouverte meerprijs per persoon € 30,00

Raften Decouverte ipv Highropeparcours meerprijs per persoon € 19,00

Mountainbiken meerprijs per persoon € 22,00

Bezoek citroenmuseum(grootste privecollectie ter wereld) inclusief rondleiding van de eigenaar € 7,50

Discoavond & bivak op aanvraag

Opties verblijf:

Verlenging per nacht incl half pension meerprijs per persoon € 75,00 per persoon per dag

DE REIS

Deze hotelreis is All-Inclusief, dus ook inclusief de transferreis van Nederland naar Frankrijk vv. U reist per touringcar(met buskeurmerk) Het betreft bij deze reis een nachtrit. U vertrekt in de middag en u komt in de ochtend aan op de bestemming. gedurende uw verblijf zal de touringcar inclusief de chauffeur bij uw groep blijven. Hij za ter plaatse de lokale transfers ten bate van het programma uitvoeren.

 

Het Vertrek staat gepland op dag 5 om 16h00 - 17h00 in de middag. Aankomst in Nederland op dag 6 in de ochtend.

Vanaf prijzen

 30 – 40 personen € 559,00

​41 - 60 personen € 499,00,-

61+ personen € 459,00  

   

indicatieprijzen per persoon

docenten: 1 op 15 gratis

Incl/Excl

Inclusief:

Vervoer van en naar Nederland

Tranfers ter plaatse indien nodig
 Lokatie & overnachtingen, 3 nachten
Verzorging (uitgezonderd prive/bar-drankjes)
Maaltijden: diner dag 1 t/m lunch dag 4
Genoemde activiteiten, materialen en entreegelden

Transfers indien nodig
Instructeurs Terraventuras & Partners
Geldende BTW/TVA-tarieven.

Exclusief:

Reisverzekering ( € 9,50 pp.)
Bar/prive drankjes & consumpties

Optionele activiteiten

Optioneel

verlenging verblijf obv half pension(ontbijt+diner) €75,00 pppn

Raften Decouverte € 33,00 pp

Raften ipv Highrope € 19,00 pp

Mountainbiken € 22,00 pp

Citroen Museum € 7,50 pp

Disco en bivak op aanvraag

2010 - present

2010 - present

Volg ons ook

op social media:

  • Facebook
  • Instagram

© 2017 by TVT Outdoor Reisgroep. De Travel & Eventcompany sinds 2005. 

Onderdeel van: