Outdoorweekend Hotton-Werpin

Actief en sportief genieten van de Ardense natuur vanuit een schitterende lokatie in de omgeving van Hotton

Hotton
 

​Ervaar de ultieme Ardennen beleving door actief bezig te zijn in een prachtig natuurlijke omgeving. Om uw verblijf compleet te maken organiseren wij graag uw activiteitenprogramma. Sportief, recreatief en ontspannend. Het plaatsje Hotton (in het Waals: Houton) is een gemeente in de Belgische provincie Luxemburg. De gemeente ligt in de Ardennen en op 12 km van Marche-en-Famenne en telt ruim 5000 inwoners. De rivier de Ourthe snijdt het dorpscentrum van Hotton in tweeën. Wij hebben gekozen voor een fantastische lokatie vanwaaruit wij het arrangement kunnen uitvoeren: Ferme de Werpin, een authentieke boerderij omgebouwd tot groepsaccomodatie. Laat u verrassen...
 

Lokaties
 

Ferme de Werpin

Werpin-Hotton

Let op: Niet geschikt voor schoolgroepen

Ferme de Werpin

Middenin het kleine dorpje “Werpin”, gelegen in de prachtige natuur van de Belgische Ardennen staat ”La Ferme de Werpin".
Het betreft een oude hoeveboerderij die geheel is omgebouwd tot groepsaccomodatie met een maximum van 70 personen. Werpin ligt op steenworp afstand van de Ourthe, middenin een schitterende natuur en is daarom geschikt voor de actieve outdoorliefhebber en natuursporters.

De accomodatie is verdeeld in appartementen voor 2-11 personen met ieder een eigen douche-toilet en een keukenblokje met inventaris. De gemeenschappelijke ruimte is voorzien van zitgedeelte met een aangebouwde serre en bar. De huur van bar en keuken is mogelijk.

Voor groepen groter dan 41 personen huren wij de accomodatie in zijn geheel af inclusief een extra grote professionele keuken.

Verzorging & Maaltijden

Zoals u van ons mag verwachten zijn bij dit arrangement alle maaltijden inclusief. 1x avond diner, 1x BBQ, 2x ontbijt, 2x lunch of lunchpakket. Bovendien zullen wij zorgen voor een versnapering en welkomstdrankje bij aankomst. Wij zorgen voor de ingredienten voor de maaltijden. De groep zal zelf de maaltijden bereiden in de keuken(s) van de appartementen. Knus gezellig en sociaal. Vanaf 41 personen huren wij automatisch het gebruik van de professionele keuken en bar van het complex (huurprijs inbegrepen vanaf 41 pers)

Ko(o)kservice

Wilt u volkomen zorgeloos genieten van uw weekend niet hoeven te denken aan het bereiden van het eten en drinken, wat aan de andere kant ook wel erg gezellig kan zijn. Dan bieden wij onze ko(o)kservice. Voor slechts 22,50 per persoon per verblijf verzorgen wij de gehele catering, alle maaltijden, lunchpakketjes, bbq,  afwas. Inclusief bereiding.

Bar en drank 

In de groepsruimte bevindt zich een bar met glazen, tap en koeling. Deze kunt u afhuren voor € 100,00 per weekend en uw eigen drank meenemen.

Of u kunt gebruik maken van de voorraad van de accomodatie tegen de volgende dranktarieven:
Bier vat 30 liter a € 115,- / Bier vat 50 liter a € 185,-
Wijn per fles a € 8,- / Frisdranken in horecaflesjes tegen € 1,15 per stuk

Alle gebroken glazen worden verrekend tegen € 2,00 per glas

Programma
 

Actief weekend, 3-daags

 

dag 1:

16h00-18h00 aankomst accomodatie en ontvangst door Terraventuras met koffie/thee. Inrichten appartementen. diner voorbereiden en eten

Avondorientatietocht te voet in de omgeving


Dag 2:  
ontbijt en douchen
vertrek naar kanovaren: afhankelijk van de wens van de groep varen we een afstand van 8 of 17 kilometer op de Ourthe. We stappen in in Jupille of La Roche en varen terug naar Hampteau, bij Hotton. Een prachtig natuurlijke tocht 

Lunch op accomodatie
Boogschieten en teambuildingsspelen: wij wisselen het boogschieten af met enkele teamworkopdrachten zoals het spinneweb of kratje stapelen. Wij hebben een heel scala aan spelen en zullen de beste voor u uitkiezen. Eventueel spelen we in meerdere groepen, in wedstrijdvorm. Spannend & tof!

Voorbereiden eten: BBQ-party
Dag 3:  
ontbijt

Mountainbiken met het lunchpakket in onze rugzak en voldoende water starten we onze mountainbiketocht in Werpin. Deze mountainbiketocht voert ons offroad over het heuvellandschap, soms uphill en vooral downhill zal u zeker bevallen.

Een bezoek aan de Grot van Hotton, een klassieker in de wereld van speleologie, duizenden jaren oud en adembenemend mooi. Tegenwoordig zijn er zo'n zes kilometer tunnels bekend tot een diepte van ongeveer 70 meter onder het plateau. In het laagste deel stroomt de ondergrondse rivier permanent. In de grot zijn er verschillende ruimtes met als grootste de grote galerij met maximaal 35 meter hoog, 10 meter breed en 200 meter lang. De gids zal u verder rondleiden

Lunch op lokatie. Vanaf de grot fietsen we terug naar Werpin om even op te frissen, te douchen en de appartementen op te ruimen. Na de uitreiking van het outdoorcertificaat. Daarna alweer opruimen en afscheid. Vertrek naar Nederland  . +/- 16h00 Einde programma.

Tip: boek een extra activiteit voor de middag dag 3 bijvoorbeeld tokkelen/highrope. Dat wordt ingepland tijdens de mountainbiketocht.

Optionele activiteiten

Extra's programma:

Paintballen (incl 100 ballen per persoon) meerprijs € 32,50

Highropeparcours + tokkelen meerprijs € 25,00 pp

Vlotbouwen meerprijs € 15,00 pp

Speleologie meerprijs € 32,50 pp

Creatieve workshops(schilderen of keramiek) € 25,00 pp

Extra's accomodatie

huur professionele keuken € 250,00 per verblijf (vanaf 41 pers inbegrepen)

Ontbijt compleet(met oa croissants, cornflakes, yoghurt etc) € 5,50 pppd

All-in Ko(o)kservice 22,50 per persoon

huur bar incl inventaris € 250,00 per verblijf(vanaf 41 pers inbegrepen)

huisdieren zijn welkom voor € 15,00 per verblijf

lakenpakket per verblijf € 8,00 per stuk

Extra nacht zonder verzorging en programma € 22,50 pppn

Prijzen

10 - 20 personen € 195,00

21-40 personen € 185,00

41+ personen € 175,00

vanaf 41 personen incl huur keuken/bar

prijzen per persoon

Optioneel

Mountainbiken € 20,00 pp
Paintballen(exlusief vervoer):

meerprijs € 26,50 pp
Quadrijden(per 8 personen, 2 uur)  meerprijs € 60,00 pp

Teambuildingsspelen €   7,50 pp

Schilderworkshop € 25,00 pp

Creatieve workshop € 25,00 pp

Kokservice € 25,00 pp

Incl/Excl

Inclusief:

Lokatie & overnachtingen 2 nachten

Activiteiten in het arrangement

Verzorging (uitgez.privedrankjes)
2x Avondmaaltijden inclusief BBQ
Genoemde activiteiten, materialen en entreegelden(incl.grot Hotton)
Instructeurs/begeleiding Terraventuras geldende BTW/TVA-tarieven, toeristenbelasting

Exclusief:

Vervoer van en naar Nederland

Transfers ter plaatse, indien nodig

Reisverzekering  € 9,50 pp.
bar/prive drankjes & consumpties

Optionele activiteiten

2010 - present

2010 - present

Volg ons ook

op social media:

  • Facebook
  • Instagram

© 2017 by TVT Outdoor Reisgroep. De Travel & Eventcompany sinds 2005. 

Onderdeel van: